Ikkunoiden käyttö ja huolto-ohjeet 

SIIRROT JA VARASTOINTI

Työmaalla tapahtuvat siirrot tulee tehdä asianmukaista varovaisuutta noudattaen. Ikkunat tulee varastoida kuivissa sekä likaantumiselta ja mekaanisilta vaurioilta suojassa. Muovisuojaus on tarkoitettu vain kuljetuksen aikaiseksi kosteus- ja likaantumissuojaksi.

ASENNUS

Toimivuuden ja Iämmöneristävyyden takia, tulee asennus suorittaa huolellisesti. Suosittelemme ikkunoiden asennuksessa kiilausta ja ruuvikiinnitystä. Tarkista ulkopuitteen liikkuvuus ja käyntivälykset, säädä tarvittaessa saranoita kiertämällä.

KÄYTTÖ

Tuuletukseen tulee käyttää vain siihen tarkoitukseen heloitettuja ikkunoita ja luukkuja. Emme suosittele yli 100 cm leveitä ikkunoita käytettäväksi tuuletukseen. Ikkunan aukaisuun on käyttävä ainoastaan siihen tarkoitettua avainta, leveydeltään yli 150 cm ikkunanpuitetta on tuettava alhaalta aukaistaessa.

HELAT

Säännöllinen helojen voitelu pidentää niiden käyttöikää sekä parantaa niiden toimivuutta.

LASIT JA TIIVISTEET

Lasin rikkoutuessa suosittelemme kääntymään ammattitaitoisen lasitusliikkeen puoleen. Tiivisteen vaurioituessa tulee se korvata vastaavalla tiivisteellä.

ALUMIINIOSAT

Alumiiniosat ovat huoltovapaat. Säännöllinen ja riittävä pesu on kuitenkin suositeltavaa. Pesussa ei saa käyttää hiovia tai syövyttäviä aineita. Tarvittaessa alumiinipinnat voidaan maalata alkydiamaalialla.

HUOLTO JA TARKASTUKSET

Ikkunoiden huoltotarpeeseen vaikuttavat ilmasto-olosuhteet sekä alueelliset ja rakenteelliset seikat. Ikkunat on suunniteltu mahdollisimman vähän huoltoa vaativiksi. Hyvän toimivuuden kannalta on syytä tarkistaa vuosittain tiivisteiden, silikonisaumojen ja helojen toimivuus seka puisten ulkopintojen kunto.Alakarmissa olevan myrsky listan vedenpoistoreiät tulee olla aina auki jotta mahdollinen kosteus pääsee poistumaan esteettä.

PINTAKÄSITTELYN HUOLTO

Peittomaalatut ulkopuolet tulee huoltomaalata 4-5 vuoden välein. Tarvittaessa kolot ja halkeamat kitataan ja hiotaan. Huoltomaalaus tehdään vesiohenteisella maalilla uiko-ja sisäpuolella. Kuultokäsitellyt  puuosat huolletaan puunsuoja-aineen ja lakan sekoituksella.

PINTAKÄSITTELY

Peittomaalatut puuosat on maalattua vesiohenteisella maalilla TEKNOS AQUATOP 260. Valkoinen vakiosävy on NCS 0502 Y. Kuultokäsitellyt puuosat on käsitelty puunsuoja-aineella TEKNOS AQUAORLTND 100. Lisäksi kaikki näkyvät pinnat on lakattu TEKNOS AQUATOP 292.

 

SUOJAAMINEN:

Ikkunoiden puuosien suojaaminen teipillä on ehdottomasti kielletty. Emme vastaa teipin aiheuttamista maalivaurioista. Suosittelemme käyttämään ikkunoiden suojaamiseen tarkoitettuja peitteitä.

SÄLEKAIHTIMET

Mikäli ikkunoiden eristyslasielementtiin on asennettu SELEKTIIVILASl suosittelemme käytettäväksi valkoisia sälekaihtimia. Käytettäessä muun värisiä sälekaihtimia se voi johtaa lasin rikkoutumiseen.

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!